Archief

MuziekCentrumWestland kan van start

Stichting MuziekCentrumWestland (MCW) kan beginnen met een verbouwing van het gebouw De Binnenhaven, grenzend aan WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Deze week kreeg de stichting de sleutel van het pand. Op zaterdag 30 augustus wordt het MCW officieel geopend.

De komende tijd wordt benut om de honderdzestig vierkante meter in te richten met drie geluidsdichte cabines. Hiervoor heeft de gemeente een bijdrage van 150.000 euro geleverd. Het centrum moet een ontmoetingsplek worden voor muzikanten. Het is ook geschikt voor individuele muzieklessen en educatieve projecten voor scholen.

Muzikanten die een repetitieruimte willen reserveren, kunnen hun oefenavond op contractbasis vastleggen. Binnenkort komt er een online reserveringssysteem. Ook DJ's en muziekdocenten kunnen in het MCW terecht.

De opening op 30 augustus gaat gepaard met de introductie van twaalf bands die meedoen aan de tweede editie van de Westlandse Popprijs. Het is de eer aan, B Sharp, de winnaar van vorig jaar om als eerste regionale band een oefenruimte te gaan gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.muziekcentrumwestland.nl.