Archief

Maasdijkse scholen gaan samen

De Maasdijkse basisscholen De Zevensprong en De Schakel gaan met ingang van het nieuwe schooljaar samen. Beide scholen hebben te maken met een krimpend aantal leerlingen. Na de zomervakantie gaan alle kinderen naar school in het gebouw van De Zevensprong. Dat gebouw heeft meer lokalen en leent zich beter voor uitbreiding.

De Rooms-katholieke school De Zevensprong heeft momenteel vijf klassen, openbare school De Schakel heeft er drie. De nieuwe school telt ruim 160 leerlingen, verdeeld over zeven klassen. Onder het personeel vallen geen ontslagen. Om de kinderen allemaal te kunnen huisvesten, staat een aanbouw gepland. De gemeenteraad beslist volgende week over het toekennen van een subsidie daarvoor.

De nieuwe school valt onder de WSKO, Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs. Omdat De Schakel een openbare school was, wordt de nieuwe school er een met een 'gemengde levensbeschouwing'. Er zijn methodes gevonden, die ook elders in het land worden toegepast, waar beide stromingen hun plek hebben.

Wat de naam van de nieuwe school wordt, is nog niet bekend. De scholen hebben onder hun leerlingen een prijsvraag uitgeschreven. Op 11 juli gaan de kinderen van De Schakel op bezoek bij De Zevensprong, zodat ze met eigen ogen kunnen zien, waar ze na de zomer naar school gaan.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen