Archief

Buurvrouw ontzet over alpaca-motie

Een buurvrouw van de oorspronkelijke locatie van de alpaca's aan de Wateringseweg in Poeldijk is ontzet over de motie die Westland Verstandig heeft aangekondigd om de dieren daar weer terug te laten keren. Dat blijkt uit een brief van haar aan de gemeenteraad.

De vrouw vreest, dat zij de dupe kan worden van "een politiek spel van winnen en verliezen". Zij stelt dat haar buurman de beesten clandestien op het land had lopen en dat de rechter uiteindelijk heeft beslist, dat ze binnen vijf dagen verwijderd moesten worden.

In 2006 liepen er drie alpaca's en dat is in de loop der jaren sterk toegenomen, tot tegen de vijftig in 2012. "De uitwerpselen lagen in het hele stuk land wat direct aan mijn perceel grenst", schrijft ze. Voor haar was het gevolg stank en vliegen.

Zij was vorige week opgelucht, dat de dieren naar elders zijn verplaatst. "Eindelijk kunnen we buiten in ons zitje in de zon, zonder stank en vliegen." Ze vindt, dat het allemaal lijkt te draaien om de fokker. "Maar ik ben toch ook een Westlandse burger met rechten", oppert zij.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen