Archief

'Geen gedwongen verhuizing naar buiten de gemeente'

Inwoners van Westland die door sluiting van een verzorgingshuis moeten verhuizen, mogen nimmer gedwongen worden om buiten de gemeente te gaan wonen. Deze garantie wil de raadsfractie GemeenteBelang Westland (GBW) via het college van B en W afdwingen bij de zorginstellingen.

Onlangs is de fractie benaderd over de situatie van een vrouw, die vanuit een zorginstelling in Westland een plek werd aangeboden in Schipluiden. Het tijdstip waarop de verhuizing zou moeten plaatsvinden, was niet precies te zeggen, maar het zou wel "binnenkort" zijn. Al eerder werd een 'dwangverhuizing' naar Rijswijk aangekaart.

GBW erkent, dat de gemeente formeel geen partij is in dit soort kwesties, "maar de gemeenteraad en het college hebben wel bepaalde kwaliteitseisen gesteld en een kader opgesteld welke kwaliteit van leven en zorg wij willen voor onze inwoners".

GBW stelt, dat de zorgleveranciers niet moeten forceren. "Is het college het met ons eens, dat, als er al gedwongen verhuizingen plaats moeten vinden, de mensen een plaats moeten krijgen in Westland, zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke huisvesting?", zo luidt een vraag.

De fractie wil weten, of het college bereid is dit standpunt en genoemde zorgen op korte termijn over te brengen aan de zorginstellingen en hierop in te zetten met bindende afspraken.

Categorieen:
Westland Algemeen