Archief

Westland: 'Alcoholbeleid is op orde'

De gemeente Westland zegt te voldoen aan de eisen van de nieuwe Drank- en Horecawet, dus ook ten aanzien van de verplichtingen die per 1 juli gelden op het gebied van preventie.

In de raadsvergadering van 10 juni jl. betoogde D66-raadslid Maxim van Ooijen, dat het college van B en W in gebreke leek te zijn, omdat er nog geen compleet Preventie- en Handhavingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld.

Desgevraagd, laat het college weten, dat het preventiegedeelte is vastgelegd in het bestaande lokaal gezondheidsbeleid. Het aspect handhaving is vastgelegd in het op 10 juni vastgestelde Handhavingsplan Horeca Westland 2014. Op termijn zullen beide plannen worden samengevoegd tot één plan, aldus de gemeente Westland.

Ook in de andere regiogemeenten wordt vooral in de geest van de wet gehandeld. Zo kende Midden-Delfland al een alcoholmatigingsplan. De gemeenteraad aldaar heeft op 28 januari dit jaar bepaald, dat dit plan onverkort uitgevoerd blijft worden.

De gemeenteraad van Maassluis heeft in december jl. de nota jeugd en alcohol en het bijbehorende communicatieplan tegelijk met de drank- en horecaverordening vastgesteld. In de nota zijn met betrekking tot alcoholmatiging activiteiten opgenomen die betrekking hebben op voorlichting, handhaving en zelfregulering.