Archief

Alpacafokkerij moet in mei weg zijn

De alpacafokkerij aan de Wateringseweg in Poeldijk moet op 15 mei ontruimd zijn. Dat heeft de gemeente Westland maandag laten weten. De buurvrouw van fokker Enthoven heeft bij de gemeente Westland om handhaving van haar eigen regels verzocht. De fokkerij is in strijd met het geldende bestemmingsplan voor het glastuinbouwgebied.

"Hoe meer activiteiten er zijn die niets met het telen van bloemen, planten en groente te maken hebben, hoe meer het Westlandse glastuinbouwgebied van binnenuit wordt uitgehold", motiveert de gemeente. Zij stelt verder: "Daar komt bij, dat de buren stank- en geluidsoverlast hebben van de fokkerij."

De gemeente had al een zogeheten last onder dwangsom naar Enthoven gestuurd, maar hij had hiertegen op zijn beurt een bezwaar ingediend bij de onafhankelijke commissie Bezwaarschriften. Deze heeft dat bezwaar inmiddels ongegrond verklaard.

Enthoven heeft overigens beroep aangetekend bij de Raad van State tegen het vastgestelde bestemmingsplan 'Glastuinbouwgebied Westland'.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen