Archief

Nieuwe namen op kop in ACS Circuit

Het Allround Computer Service Halve Marathon Circuit wordt zowel bij de mannen als de vrouwen aangevoerd door een nieuw gezicht. De specifieke puntentelling (een mix van prestaties en leeftijdscategorie) heeft bij de mannen Cor Hoebeke bovenaan in de tussenstand na drie wedstrijden gebracht. De 60-jarige hardloper, lid van de Delftse Koplopers, heeft 1.037 punten.



Op de tweede plaats van dit regionale circuit staat Robbert Willemse van Rotterdam Atletiek met 1.019,5 punten. De derde plaats is voor Jay Sauer uit Nijmegen (1.015) en op de vierde plaats volgt de eerste regioatleet, Maassluizer Gerard de Lange met 978.3 punten.



Bij de vrouwen is, net als bij de mannen, de uitslag van de jongste Ruitenburg Halve Marathon in Maassluis bepalend voor de kop van de ranglijst. Bovenaan staat de 54-jarige Silke Schmidt uit Leiden (1.244), gevolgd door de Honselse Carla Ophorst (1.232), Monique Weening uit Delft (1.073), Francis Schinkel uit Monster (1.062) en Angeli de Koning uit Maasland (1.030).



Om in aanmerking te komen voor een plaats in de einduitslag, dienen de atleten aan tenminste drie wedstrijden te hebben deelgenomen. Voor de toppers bij zowel de mannen als de vrouwen betekent dit, dat zij op 22 februari moeten starten in de Midden-Delfland Halve Marathon en op 29 maart in de Arcade Halve Marathon.



De volledige tussenstanden zijn hier te vinden.