Archief

Loftrompet voor reddingsbrigades en kinderboerderij

De vrijwilligers van de Westlandse reddingsbrigades hebben donderdagavond de juryprijs van de Loftrompet gewonnen. Dat is de vrijwilligersprijs van de gemeente Westland. De publieksprijs ging naar Kinderboerderij Skip in Naaldwijk. Zo'n 5.000 mensen brachten hun stem uit.

De uitreiking vond plaats in De Leuningsjes in Poeldijk. De jury roemt de honderden vrijwilligers van de reddingsbrigades, omdat ze hun taak heel serieus nemen en veel tijd investeren in trainingen en opleidingen. Ze staan altijd paraat en ook de maatschappelijke betrokkenheid van de redders wordt zeer gewaardeerd. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 500 euro en een kunstwerkje.

Het publiek koos Skip als duidelijke winnaar. De kinderboerderij kreeg 58 procent van de stemmen. De prijs bestaat naast het kunstwerkje uit een bedrag van 250 euro.

Andere genomineerden van De Loftrompet waren Kindervakantiewerk Westland en RITV Video Journaalgroep in 's-Gravenzande. Alle uitgenodigde vrijwilligers kregen van de gemeente een spelletjes- en dansavond en een stamppottenbuffet.