Archief

Groen politiezwaailicht in Maassluis

De politie in Maassluis gaat naast het bekende blauwe zwaailicht nu ook de groene variant inzetten. Dat is besloten tijdens een gesprek tussen burgemeester Koos Karssen, de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie en de districtschef van de politie. Karssen had het gesprek van vorige week aangevraagd, naar aanleiding van de inbraakgolf die zich in december inzette.

Met het groene zwaailicht moeten inwoners worden geattendeerd op hun veiligheid: hebben ze hun ramen en deuren goed gesloten? Ondertussen doen politie en justitie dadergericht onderzoek naar de woninginbraken. Ze hebben meerdere verdachten op het oog.

In Nederland zijn er blauwe, groene en gele zwaailichten. Alleen het commandovoertuig dat hoort bij de politie, brandweer of ambulance mag groene zwaailichten gebruiken. De politie gebruikt groene zwaailichten om aan te geven dat er sporenonderzoek wordt gedaan en dat collegahulpverleners daar voorzichtig mee moeten zijn. In de praktijk wordt het groene licht weinig gebruikt.

Het aantal inbraken bleek in januari al fors gedaald. Om woonveiligheid verder onder de aandacht te brengen, organiseert de gemeente op 5 februari de 'Roadshow Veiliger Wonen'.

Categorieen:
Maassluis Algemeen