Archief

'Geen twijfel over centrumplan 's-Gravenzande'

Wethouder Duijvestijn van de gemeente Westland heeft "geen enkele twijfel" over de realiseerbaarheid van het winkelcentrumplan van 's-Gravenzande. Dat zei hij dinsdagavond in zijn beantwoording van mondelinge vragen van de fractie van Westland Verstandig-LEO 2.0.

Volgens fractievoorzitter Duijsens bestaat er momenteel "algehele onduidelijkheid" bij zowel de inwoners van 's-Gravenzande als ook direct betrokkenen over de voortgang en het moment van uitvoering van het winkelcentrumplan.

Duijvestijn wees er op, dat de omgevingsvergunningen op 14 januari jl. zijn verleend. Tot en met 6 maart zouden eventuele belanghebbende betrokkenen beroep kunnen aantekenen. Indien dat niet het geval is, kan er daadwerkelijk gestart worden met de uitvoering.

De ooit voorziene uitwijk van winkeliers (tijdens de bouw) naar de voormalige Multimate-locatie is van de baan, zo bevestigde de wethouder. Hij voegde er aan, dat een aantal winkeliers aan de Langestraat tijdens de bouw van het nieuwe centrum langer dan eerst voorzien op hun huidige locatie open kunnen blijven. Duijvestijn weersprak verder het gerucht, dat er voorlopig alleen de twee supermarkten gerealiseerd zullen worden.