Archief

Zondagvoetbal: Schipluiden gaat flink onderuit

Hoofdklasse A

Westlandia heeft een moeizame overwinning geboekt tegen DOSKO. De Naaldwijkse ploeg leidde met 2-0, zag DOSKO de aansluitingstreffer scoren en miste zelf de uitgelezen kans om op 3-1 te komen. Een toegekende penalty werd gemist. Even later moest Westlandia met tien man verder na een rode kaart van Faber. Westlandia wist de 2-1 voorsprong over de streep te trekken. De Naaldwijkers staan nu dedeeld derde met EDO.

Eerste klasse B

VELO heeft een minieme overwinning behaald op Poortugaal. De Wateringse formatie won met 1-0 en klimt een plaats op de ranglijst en staat nu vijfde.

Tweede klasse C

Schipluiden kreeg een zware nederlaag te verwerken tegen degradatiekandidaat RKDEO. In Nootdorp moest Schipluiden de grootste nederlaag van het seizoen slikken. RKDEO won met 6-2. Schipluiden staat nu zevende op ranglijst.

Derde klasse A

Den Hoorn heeft zelf niet kunnen profiteren van de nederlaag van koploper FC Lisse. Op eigen sportpark leed Den Hoorn een nederlaag tegen laagvlieger SEP. De Delftse ploeg won met 2-0. De achterstand van Den Hoorn op FC Lisse bedraagt vier punten.

Verburch behaalde de vierde puntendeling van het seizoen. Aan de Arckelweg speelde de Poeldijkse ploeg met 1-1 gelijk tegen Stompwijk'92. Verburch staat samen met SJZ op een gedeelde twaalfde plaats.



Karakteristieken

Dosko-Westlandia 1-2 (0-2)

Eigen doelpunt, Anwar Beeldstroo

Rood: Robin Faber



Poortugaal-VELO 0-1 (0-1)

Dirk Lelieveld



RKDEO-Schipluiden 6-2 (4-1)

Erwin Schulz (p), Twan Knijnenburg

Bijz: Schipluiden keek na 20 minuten al tegen een 4-0 achterstand aan.



Den Hoorn-SEP 0-2 (0-2)



Verburch-Stompwijk 1-1 (1-0)

Xander Damen