Zaalhandbal heren: winst DIOS en Westlandia

DIOS heeft de ongeslagen status in de eigen Ballonhal weten te behouden. HARO Rotterdam kwam er in Den Hoorn niet aan te pas. DIOS controleerde de wedstrijd en had vanaf het begin een voorsprong te pakken. DIOS opende met een 4-0 score. Na een kwartier spelen was de spanning terug met een 7-5 score. Na het verstrijken van de eerste helft leidde de thuisploeg met 14-11. Na de pauze was HARO Rotterdam niet bij machte om in te lopen. Na 40 minuten was de marge vergroot naar vijf treffers (17-12). In de resterende 20 minuten kon DIOS langzaam de marge vergroten. Uiteindelijk won DIOS met 25-17. Het was de tiende thuisoverwinning dit seizoen. Keeper Otto Wase was goed op dreef en wist 28 keer een schot van de bezoekers te keren. Carlo van Leeuwen werd topscorer met zeven treffers.

In strijd om een plaats in de nacompetitie wordt het de laatste zes wedstrijden vrij spannend. Voor vier plaatsen in de nacompetitie komen vijf ploegen in aanmerking. Mede door de nieuwe promotie/degradatieregeling tussen de ere- en eerste divisie in verband met de herstructurering van de eredivisie mogen eventueel tweede teams meedoen aan de nacompetitie indien het eerste team zich plaatst voor de Beneluxliga.

WPK/Westlandia heeft de koppositie weten te behouden. In sporthal De Pijl wist de thuisploeg op makkelijke wijze te winnen van DWS, dat vorige week nog verrassend won van Oliveo. De ruststand was 17-14 in het voordeel van Westlandia. DWS kon in de beginfase van het tweede bedrijf nog bijblijven (20-17), maar Westlandia wist de voorsprong langzaam uit te breiden. Met nog acht minuten te spelen was de stand 31-25. In de resterende minuten kon de thuisploeg de wedstrijd uitspelen en won het de wedstrijd met 37-31. Westlandia behoudt twee punten voorsprong op nummer twee EHC.