Zaalhandbal dames: Westlandia knokt zich langs Borhave

De reserves van Virto/Quintus hebben de wedstrijd tegen United Breda niet winnend weten af te sluiten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de Van der Voorthal, maar de promovendus wist uiteindelijk een 24-23 te pakken. Een gelijkspel zou een goede verhouding geweest zijn. Voor de tweede keer dit seizoen won United Breda van de Heulse ploeg. Quintus en United Breda staan nu gedeeld vierde.

WPK/Westlandia heeft de kans om de nacompetitie te bereiken nog steeds in eigen hand. Na drie nederlagen op rij stuntte de Naaldwijkse dames in eigen huis door Borhave te verslaan. Borhave leidde gedurende de gehele wedstrijd. De ruststand was 12-9 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze kon Westlandia het gat niet dichte. Borhave had na ruim 50 minuten spelen een voordelige marge van vier doelpunten: 20-16. Westlandia rechtte haar rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Met nog vier minuten te spelen was de stand rechtgetrokken. Patty Kouwenoven (2) en Jenny van der Hoeven (2) schoten de thuisploeg langszij: 20-20. Van der Hoeven zette haar ploeg voor de eerste keer op voorsprong. Borhave maakte wel gelijk, maar moest toch toezien dat Westlandia de wedstrijd met 22-21 naar zich toetrok. Francis van der Burg scoorde de beslissende treffer.

Voor plaatsing voor de nacompetitie zijn vier ploegen in de race voor twee plaatsen. Kwiek en Bentelo zijn al geplaatst. Borhave, United Breda, PSV en Westlandia strijden om de laatste twee tickets. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij concurrent United Breda.