Archief

VVD fel tegen uitvoering Groene Schakel

De Westlandse VVD-fractie heeft geen goed woord over voor het plan van het college van B en W om het project 'Groene Schakel' zelf op te pakken. Dit plan, dat gekoppeld is aan het grote project Poelzone tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande, is volgens de liberalen "slecht gemotiveerd, riskant, marktverstorend en bovenal veel te duur".

Uitvoering vergt een krediet van 6 miljoen euro. VVD-fractievoorzitter Bart Waasdorp stelt: "Daarvoor moet volgens de wethouder vier hectare glas gesloopt worden bij de Rusthovenlaan, iets wat hij merkwaardig genoeg 'winst voor de glastuinbouw' noemt. Wij hadden van een portefeuillehouder glastuinbouw wel iets beters verwacht."

Waasdorp vervolgt: "Om deze 6 miljoen euro te dekken, rekent de gemeente op een bijdrage van 2 miljoen euro van ontwikkelingsmaatschappij ONW. Dat is die maatschappij die met tientallen miljoenen verlies de drijvende luchtkastelen promootte. De gemeente is mede verantwoordelijk voor dit debacle."

Verder moeten er vier extra woonkavels worden verkocht om de kosten te dekken. Ook dat zit de VVD niet lekker, omdat deze kavels dan concurreren met project Gantel de Baak of andere vrije kavels. "Die Groene Schakel gaat de gemeente goud geld kosten", stelt Waasdorp.