Archief

Burg. Elsenweg mag vierbaans worden

De Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk tussen de Middel Broekweg en de Dijkweg mag verbreed worden tot een vierbaansweg. Dat heeft de Raad van State bepaald. Weliswaar heeft de gemeente Westland onzorgvuldig gehandeld richting omwonenden, maar de noodzaak van de verbreding is voldoende aangetoond en de overlast blijft beperkt, aldus de Raad.

Omwonenden hadden beroep aangetekend, omdat ze vonden dat de gemeente onvoldoende naar alternatieven had gekeken en hen niet had betrokken bij de vaststelling van het bestemmingplan Bloemenveiling. De Raad van State acht het beroep van de omwonenden gegrond wat betreft de onzorgvuldigheid van de gemeente, maar acht voldoende redenen aanwezig om het besluit om de weg te verbreden in stand te houden.

De gemeente heeft volgens de Raad voldoende aangetoond dat overlast wat betreft geluidsoverlast en aantasting van de luchtkwaliteit voor omwonenden beperkt blijft. Bovendien is verbreding noodzakelijk om de doorstroming van het

verkeer te verbeteren.

De enige winst voor de omwonenden is dat de gemeente Westland het door hen voor de behandeling van het beroep betaalde griffierecht (160 euro) moet vergoeden.