Archief

Provincie: 600 minder woningen in Dijkpolder

De provincie Zuid-Holland verwacht niet, dat er in de Dijkpolder in Maassluis de komende tien jaar tegen de 1.750 woningen gebouwd kunnen worden. Gezien de ontwikkeling in de woningmarkt, zijn volgens de provincie op dit moment circa 1.150 woningen het maximaal haalbare.

Dit betekent echter niet dat de overige 600 woningen van de baan zijn. Als er in de komende jaren toch meer vraag blijkt te zijn, kan de gemeente een nieuw bestemmingsplan opstellen.

Maassluis is van mening, dat de voorgestelde ontwikkeling van 1.750 woningen past binnen het regionale woonbeleid en de woningbouwbehoefte en ook als zodanig is afgestemd. Desondanks heeft de gemeente het advies van de provincie op te volgen en uit te gaan van 1.150 woningen.

De Dijkpolder is nu nog een zo goed als leeg gebied, waarin momenteel landbouwmachinesproducent Lely een nieuw complex realiseert. Daarnaast zijn er woningen in een relatief duur segment voorzien. Het is altijd de bedoeling geweest om organisch te bouwen. Dit houdt in, dat er snel ingespeeld kan worden op ontwikkelingen in de woningmarkt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen