Archief

'Onderzoek naar trillingen in Hoek van Holland'

De Hoekse PvdA-fractie wil dat er een onderzoek komt naar de trillingen die in de deelgemeente worden waargenomen. Ze laat de PvdA in de Rotterdamse gemeenteraad daar vragen over stellen. Mogelijk ligt de oorzaak bij de Stena Line.

De geruchten over de trilligen zijn niet nieuw. Vorige week werd fractievoorzitter Ineke Vos echter geconfronteerd met een filmpje van Hoekenees Jacques Verkade, waarin te zien is hoe hevig een deur trilde. Vos trok aan de bel, en vroeg inwoners die ook met het probleem te maken hebben, zich te melden. Via sociale media kwamen vele reacties binnen. Opvallend vaak werd het bedrijf Stena Line genoemd.

De PvdA wil dat Rotterdam de oorzaak van de trillingen onderzoekt. Mocht het inderdaad zo zijn dat Stena Line veroorzaker is, dan wil ze dat er maatregelen worden genomen om de overlast tot een minimum te beperken dan wel op te lossen. De PvdA wil ook dat er onderzoek wordt gedaan naar de bouwkundige gevolgen van de woningen die met de trillingen te maken krijgen.

Stena Line heeft in een eerder interview met WOS Media toegegeven dat haar boten mogelijk trillingen zouden kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld bij harde wind of laag water zou er tijdens het aan- of afmeren vijf à tien minuten overlast kunnen zijn. Stena Line wil de dialoog aan en Vos heeft aangegeven dit ook te doen.