Archief

Schade jaarwisseling Maassluis vrijwel gelijk

De schade die rond de jaarwisseling in Maassluis is ontstaan aan gemeentelijke eigendommen verschilt niet veel met vorig jaar. De schade aan en rond schoolgebouwen en de openbare ruimte bedraagt 8.560 euro. Na de voorgaande jaarwisseling bedroeg dit 7.940 euro en tijdens de jaarwisseling 2011/2012 zelfs 21.235 euro.

De totale kosten inclusief het beveiligen van scholen, vuurwerkafvalzakken en arbeid om bijvoorbeeld vuilnisbakken af te sluiten komt neer op 30.130 euro. Dit was vorige jaarwisseling 37.425 euro. Het grote verschil zit hem in dat dit jaar geen vuurwerkbrillen zijn aangekocht, omdat er nog genoeg over waren van vorig jaar. Dit scheelt 5.795 euro.

Volgens burgemeester Karssen is de schade uit dit oogpunt meegevallen. "Maar", zo antwoordde hij op de vraag van VVD-raadslid Lammers, "als gekeken wordt naar de extra inzet van politie en brandweer, zijn de kosten schrikbarend hoog uitvallen". Over deze kosten wordt de gemeenteraad op verzoek van de VVD later geïnformeerd.

De VVD-fractie vroeg ook naar het standpunt van het college van B en W ten aanzien van een vuurwerkverbod. De VVD is zelf niet tegen een vuurwerkverbod. Burgemeester Karssen "We lopen al aardig voorop met verboden rond scholen en zorginstellingen. In de mate waarin wij oud en nieuw vieren, is intensivering van een verbod niet echt nodig. Ik ben niet te benauwd om het in te voeren, maar als het niet nodig is, hoeft het van mij ook niet." De burgemeester geeft wel aan, dat er misschien gekeken kan worden of de verboden-zones uitgebreid moeten worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen