Archief

's-Gravenzander veroordeeld voor ontucht

Een 44-jarige 's-Gravenzander is in hoger beroep schuldig bevonden aan het plegen van ontucht met een 15-jarig meisje. Dat heeft het Haagse gerechtshof dinsdag bepaald. De man was eerder veroordeeld tot een jaar cel, omdat hij minderjarigen betaalde om onder zijn ogen seks met elkaar te hebben. Ook dat acht het hof bewezen.

De man is nu veroordeeld tot 67 dagen onvoorwaardelijke celstraf. Dit is gelijk aan de duur van het voorarrest; de 's-Gravenzander hoeft dus niet terug de cel in. Reden voor de lichtere straf zijn onder meer de financiële gevolgen voor zijn ex-partner en kinderen. Daarnaast zegt het hof, dat de verdachte de afgelopen periode een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Gaat hij in de komende drie jaar opnieuw in de fout, dan komt hem dat op een straf van bijna tien maanden te staan. Verder kreeg de man een werkstraf van 240 uur en moet hij zich laten begeleiden door de reclassering.

De zaak speelde sinds 2009 en kwam in het voorjaar van 2011 aan het licht. Toen deed het meisje aangifte. Verder waren er vier jongens bij de zaak betrokken. De zaak zorgde voor veel ophef, omdat de man functies vervulde was bij een voetbalclub en in ander vrijwilligerswerk.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen