Archief

Nog geen alternatief Volkskas

Er is nog geen alternatieve locatie gevonden voor de Volkskas die begin vorig jaar is geopend aan Woudtzicht 21 in De Lier, op de grens van Westland en Midden-Delfland. De overdekte volkstuin moet daar weg, omdat deze activiteit op gespannen voet staat met het bestemmingsplan.

De stichting 'Samen Werken' heeft nog een klein hoekje van de kas in gebruik, in afwachting van een andere locatie. Maar daar is nog geen zicht op, zo laat bestuurslid Gert Kögeler desgevraagd weten. Het is nog niet bekend of de gemeente het hoekje toestaat. Morgen (woensdag) is er een controle. Daarna wordt bepaald of de overtreding afdoende is beëindigd, aldus de gemeente.

De kas heeft een oppervlakte van 8.000 vierkante meter, waarvan nu nog maar zo'n 500 meter wordt gebruikt. Kögeler vindt het "heel treurig", dat de Westlandse politiek geen uitzondering heeft willen maken voor dit initiatief. "Wij moeten nu heel veel mensen teleurstellen, zoals ex-tuinders en werklozen die hier bezig konden zijn".

Volgens Kögeler staan andere gemeenten juist te trappelen om een dergelijk initiatief binnen hun grenzen te halen. "Het is zuur, dat er uitgerekend in het Westland geen plek voor ons lijkt te zijn", besluit hij.