Archief

Twee Westlandse records op halve marathon

De jonge 55-plussers Rut Zoutman en Carla Ophorst hebben zondag in hun nieuwe leeftijdscategorie allebei het Westlands record op de halve marathon verbeterd. Zij deden dat tijdens de in Maassluis gehouden Ruitenburg Halve.

Monsternaar Zoutman werd winnaar in zijn leeftijdscategorie in 1.18.18. Dat is 43 seconden sneller dan de tijd die wijlen Henk Groenewegen boekte in 1991. De Honselse Ophorst liep, gezien haar constante niveau, 'op zeker' naar een nieuw Westlands record bij de vrouwen 55-plus: 1.26.02.

De halve marathon werd overigens gewonnen door Jay Sauer (Cifla) in 1.11.05. Dat was 38 seconden sneller dan Robbert Willemse (Rotterdam Atletiek), die in oktober winnaar was geworden van de BDO Loop in Monster. Hoekenees Erwin Sparreboom werd in Maassluis derde, in 1.12.13.

Bij de vrouwen werd Carla Ophorst voorafgegaan door de Duitse Silke Schmidt. Deze in Leiden woonachtige 54-jarige laatbloeister rende naar de aansprekende tijd van 1.21.05. De Monsterse Francis Schinkel werd derde in 1.27.41.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Heulenaar Sjoerd van Marrewijk en op de 5 kilometer ging de hoofdprijs bij de vrouwen naar de Honselse Ilona Lievaart.