Archief

Quintus en Hargasport doen aangifte

Zowel voetbalclub Quintus uit Kwintsheul als het Schiedamse Hargasport hebben aangifte gedaan. Dat lieten de voorzitters van de beide verenigingen aan WOS Media weten. Het duel Quintus-Hargasport werd zaterdagmiddag gestaakt bij een stand van 4-0, nadat er tumult ontstond bij een gegeven strafschop aan de Heulse ploeg.

De voorzitter van Quintus, Marcel Vis, heeft aangifte gedaan tegen één van de spelers van Harga Sport. Hij werd meegenomen voor verhoor door de politie. De speler werd een aantal uren vastgehouden, maar is later op de avond vrijgelaten. De politie onderzoekt of de Quintus-voorzitter is geslagen.

Spelers van Hargasport hebben op hun beurt aangifte gedaan tegen de scheidsrechter, omdat hij een belediging tegen één van de spelers zou hebben geroepen.

Volgens Hargasport-voorzitter Delano Pinas hebben drie Schiedamse spelers de scheidsrechter discriminerende teksten horen roepen. Tevens zei Pinas dat de arbiter dronken op het veld zou hebben gestaan. Scheidsrechter Peter den Hartog ontkracht dit met klem: "Ik vind de aantijgingen te zielig voor woorden, ik drink nooit en zal nooit discriminerende teksten uitspreken". Den Hartog denkt er niet aan om te stoppen. "Ik laat mij niet door zoiets van het veld verjagen", aldus de Loosduinse arbiter bij WOS-radio. Alle partijen hebben rapporten naar de KNVB gestuurd. De tuchtcommissie zal zich de komende week over de zaak buigen.

Categorieen:
Algemeen