Zaalhandbal dames: Quintus en Verburch winnen

Virto/Quintus heeft de tweede plaats alleen in handen. Na een overwinning op hekkensluiter Fiqas/Aalsmeer en de nederlaag van Schuler Afbouwgroep/DOS tegen Successchoonmaak/VOC heeft de Heulse ploeg nu een punt voorsprong op VOC en twee punten op DOS. Volgende week speelt Quintus tegen Sercodak/Dalfsen en kan de strijd om de plaatsen twee, drie en vier geheel anders liggen.

In sporthal Bloemhof in Aalsmeer begon Quintus stroef aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren keek de Heulse ploeg tegen een 6-1 achterstand aan. Het duurde even voordat Quintus op toeren kwam, maar toen eenmaal de voorsprong genomen was, liet Quintus zich niet meer verrassen. Na ruim 20 minuten was de stand 8-6 voor Quintus. Het eerste bedrijf werd afgesloten met een 13-6 voorsprong voor de bezoekers.

Na de pauze opende Aalsmeer sterk en kwam het terug tot 14-9, waarna Quintus zich herpakte en uitliep naar wederom een marge van zeven doelpunten (20-13). In de resterende 20 minuten van de tweede helft wist Quintus het verschil groter te maken. De Heulse ploeg won met 27-15.

WPK/Westlandia heeft voor de derde keer op rij een wedstrijd verloren. Na nederlagen tegen Eurotech/BEVO en de reserves van Westfriesland/SEW volgde een flinke teleurstelling tegen nummer voorlaatst Nieuw Heeten. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 11-9, maar moest in de tweede helft toezien hoe de thuisploeg de overwinning naar zich toetrok: 24-20. Volgende week zondag volgt de zware thuiswedstrijd tegen Borhave.

Verburch heeft de derde thuisoverwinning uit zes beurten te pakken. In de Jan van der Valk sporthal won de Poeldijkse ploeg op eenvoudige wijze de subtopper van Foreholte. Verburch, nummer drie, deelde de lakens uit tegen Foreholte, nummer vier. De thuisploeg was gebrand om een goed resultaat neer te zetten om de vijfde zege op rij te pakken. Halverwege de wedstrijd stond Vreburch met 13-8 voor. Na de pauze kwam Verburch niet meer in de problemen en won het de wedstrijd met 26-19. De achterstand van Verburch op koploper Veneco/VELO is voor een dag teruggebracht tot vier punten.