Archief

Kwestie Woudtzicht 21 blijft 'hangen'

Er mag voorlopig geen woning worden gebouwd op het perceel naast de Pastoor Verburghlaan 11 in Schipluiden, op de grens met de gemeente Westland. De bouw van een woning aldaar is onderdeel van de afspraken die de gemeente Westland heeft gemaakt met het bedrijf Royal Pride om daarmee de kwestie 'Woudtzicht 21' tot een goed einde te brengen.

In het contract heeft Royal Pride laten vastleggen, dat het akkoord pas onherroepelijk wordt, als er groen licht is voor de bouw van de woning aan de Pastoor Verburghlaan. Tegen de bouw van deze woning is bezwaar gemaakt door een aangrenzende kweker. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde deze week, dat er - in afwachting van een definitieve uitspraak - nog niks mag gebeuren.

Er loopt in deze kwestie dus nog een zaak bij de Raad van State. "Het college van B en W wordt binnenkort geadviseerd over de vraag of de gemeente vooruitlopend op de uitspraak in de bodemprocedure actie onderneemt", aldus een woordvoerster van de gemeente Midden-Delfland. De mogelijkheden zijn beperkt; wel kan de gemeente met de betrokken partijen in overleg treden om te bezien of de ene partij de bezwaren van de andere partij tegen een nieuwe ontwikkeling weg kan nemen.