Zaalhandbal heren: Quintus gelijk tegen E&O

Quintus en Palsgroep/E&O hebben na een boeiende en spannende wedstrijd gelijkgespeeld. Na 60 minuten spelen stond een 26-26 eindscore op het wedstrijdformulier. Of Quintus de kampioenspoule gaat halen, is nog lang niet zeker, ondanks de voortreffelijke inhaalrace. Gezien het programma van de concurrenten E&O en JMS/Hurry Up moet de Heulse ploeg hulp krijgen uit onverwachtse hoek en pas dan lijkt plaatsing bij de eerste zes een feit.

De openingsfase ging gelijk op. Na 10 minuten spelen was de stand 4-4. E&O wist de voorsprong uit te bouwen naar twee treffers verschil (4-6), waarna Quintus het heft in handen nam. Na 21 minuten spelen was de achterstand omgebouwd naar een marge van drie treffers (10-7 en 11-8). Daarna probeerde E&O een andere tactiek. Het hoge tempo van Quintus werd door E&O uit de wedstrijd gehaald door een agressievere dekking. E&O profiteerde van deze koerswijziging en ging in de rust aan de leiding met 15-14.

In de beginfase van het tweede bedrijf kreeg Quintus de mogelijkheid om weg te lopen bij de opponent. Bij E&O waren twee spelers met een tijdstraf naar de kant gestuurd. De Heulse ploeg kon hier niet van profiteren. E&O bleef aan de leiding en elke keer diende Quintus gelijk te maken. Na ruim 45 minuten spelen was de stand 20-21. Tien minuten voor tijd kwam Quintus voor de eerste keer in de tweede helft op voorsprong: 22-21. In een spannende slotfase bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden. Bij een tussenstand van 23-23 kreeg E&O een tijdstraf, maar in ondertal scoorde de Drentse ploeg toch. Echter Quintus knokte zich terug en nam de leiding met 25-24. E&O kwam wederom langszij. Met nog een minuut te spelen kwam Quintus wederom aan de leiding en met nog ruim 20 seconden te gaan scoorde E&O de gelijkmaker: 26-26. Dit was ook de eindstand.