Archief

Wandelpad Groeneveldse polder van tafel geveegd

Een meerderheid in de Midden-Delflandse gemeenteraad heeft het plan om in de Groeneveldse Polder alleen een onverhard wandelpad aan te leggen van tafel geveegd. Ze wil dat de wethouder Van Nimwegen zich inspant om vanaf de Woudseweg ter hoogte van de Molenlaan richting de Zweth een fietspad aan te leggen.

Alle partijen, met uitzondering van Van Nimwegens eigen PvdA, namen geen genoegen met het wandelpad. Zij vinden dat er veel meer behoefte is aan een fietspad. Dat was aanvankelijk ook de opdracht aan de wethouder. Die geeft aan dat daarvoor meer tijd en geld nodig zou zijn om grond te verwerven.

Op de plannen kwam eerder al veel kritiek van bewoners en bedrijven in het gebied. Zij waren bang voor beperking van hun privacy en een toename van criminaliteit. Schaatsverenigingen maakten bezwaar omdat een drietal geplande bruggen de kans op ijsgroei zou verminderen.

Van Nimwegen gaat nu eerst in overleg met haar collega's in het college van b en w en de stuurgroep Zwethzone van het Stadsgewest Haaglanden. Die laatste heeft al subsidie voor het project gegeven. Komt er geen fietsverbinding, dan moet dat geld worden teruggegeven.