Archief

Nog geen knoop doorgehakt over Zuidhoornseweg

Het besluit over de verlenging van de Zuidhoornseweg van het Reinier de Graaf-ziekenhuis naar de afrit bij de A4 in Den Hoorn is nog niet rond. De Midden-Delflandse gemeenteraad had dinsdagavond nog vragen over de extra geluidsmaatregelen, waar de gemeente ruim een miljoen euro voor uittrekt, en de bestemming van de aangekochte panden voor de weg.

De weg, die in eerste instantie Hooipolderweg werd genoemd, is al een flink aantal keer aan de orde gekomen in de gemeenteraad. OGP pleitte dinsdag voor de inhuur van een landschapsontwerpbureau, zodat de weg goed wordt ingepast. Van Staalduinen komt voor de gemeenteraadsvergadering van 28 januari met een indicatie van wat de kosten daarvoor zijn.

En ander punt van discussie was de plaatsing van een poller op de Rijksstraatweg. Die moet de nieuwe kruising veiliger maken. De VVD zou graag willen dat deze in de spits verdwijnt. Wethouder Van Staalduinen ziet liever dat de weg in eerste instantie voor een jaar wordt afgesloten, om daarna te onderzoeken of een spitsafsluiting tot de mogelijkheden behoort.