Archief

Buurtpreventie Hoek van Holland bijna van start

Het duurt niet lang meer en Hoek van Holland heeft een burgerwacht. Initiatiefnemer Rob Lange probeert die sinds 2011 op poten te zetten. De buurtpreventie houdt samen met de politie en de stadswacht op dinsdag 21 januari een informatie-avond op het deelgemeentehuis om inwoners te informeren. Die start om 20.00 uur.

In november heeft de buurtpreventie de al eerder toegezegde bijdrage van 1.900 euro van de Woningbouwvereniging Hoek van Holland ontvangen. Daarna zijn jassen, petjes, polo's en vier fietsen gekocht. Inmiddels is de website van de buurtpreventie in de lucht. Uitvalsbasis is de locatie van huurdersvereniging Houdt Zicht aan de 2e Scheepvaartstraat 111. De deelgemeente heeft eerder aangegeven 20.000 euro in de buurtpreventie te steken.

Lange heeft de afgelopen maanden flyers rondgebracht. Aan de hand daarvan maakte hij al een begin op de facebookpagina van de buurtpreventie Hoek van Holland: daar plaatste hij verbeterpunten op veiligheidsgebied op. Wie meer informatie wil, kan mailen naar info@bphvh.nl.