Archief

Plan om visserstrui in ere te herstellen

Burgemeestersvrouw Magda Karssen grijpt het vierhonderdjarig bestaan van haar stad aan om de Maassluise visserstrui in ere te herstellen. Ze roept breiers op om mee te doen en aan de slag te gaan voor bijvoorbeeld de buren, een stuurman of een politicus. De truien moeten tijdens de Furieade in oktober worden geveild voor het goede doel.

Het idee is ontstaan door werk van schrijfster Stella Ruhe, die onderzoek deed naar de kenmerkende truien uit veertig verschillende plaatsen. Vroeger kon je aan de trui vaak al zien, waar de visser vandaan kwam. Ruhe schreef een boek, waarin ook een Maassluis' exemplaar is opgenomen. Er is slechts één foto van bekend.

Karssen en haar medeorganisatoren Marja Kroonenburg en Gerry Hanneman roepen Maassluizers op om meer patronen en foto's van Maassluise visserstruien boven water te krijgen. Het is de bedoeling om in een nog op te zetten breicafé bijeen te komen. Wie mee informatie wil over het project, kan mailen naar g.hannemandejong@kpnmail.nl of bellen naar 010-5920140.

Categorieen:
Maassluis Algemeen