Archief

Raad kritisch over cultuurhuizen

De Westlandse gemeenteraad heeft nog vragen over nieuwe cultuurplannen. Die omvatten de huisvestiging van popmuzikanten en van beeldende kunstenaars in respectievelijk gebouw De Binnenhaven en in een gebouw aan het Zuideinde, beide in Naaldwijk. De pijnpunten liggen vooral bij de exploitatie.

Het college van B en W wil 150.000 euro uittrekken voor geluidsdichte cabines voor Muziek Centrum Westland (MCW) in De Binnenhaven. MCW brengt zelf 34.000 euro in.

Het pand aan het Zuideinde moet voor 400.000 euro verbouwd worden voor Kunsthuis 18, kunstenaarscollectief WIT en 't Atelier. Ook zou er in dit laatste pand ruimte voor bedrijfjes en kantoren komen. Ook Cultuurweb heeft zich aangemeld als gegadigde.

Volgens wethouder Weverling moeten de locaties een culturele broedplaats worden. Veel fracties hadden echter kritische kanttekeningen. Die varieerden van vragen over de huurprijs en huurperiode en de mogelijkheid dat stichtingen afhaken. Ook werd het accomodatiebeleid een aantal keer aangehaald: de fracties willen graag zien, dat er één lijn getrokken wordt. In de aanloop naar de raadsvergadering van 28 januari, komt de wethouder nog met toelichtingen op een aantal punten.