Archief

Overlast bij appartementen Esdoorn en Linde

Bewoners van de Linde en de Esdoorn in Naaldwijk hebben geregeld te kampen met overlast van jongeren. Zo worden er ruiten ingegooid en drugs gedeald. LPF Westland stelt de problemen aan de orde tijdens de commissie Bestuur van woensdag.

Volgens de fractie hebben enkele bewoners zich al bij de politie gemeld. Zij zouden bedreigd worden door de jongeren, die ook nog over daken van auto's zouden lopen en de trappenhuizen vernielen.

Verhuurder Vestia zou volgens LPF, ondanks het bewijs van camerabeelden, geen aangifte willen of durven doen. Een woordvoerster van de corporatie weerspreekt dat. Zij laat weten, dat rond oud en nieuw inderdaad ruiten zijn ingegooid van het beheerderskantoor, maar daar is wel degelijk aangifte van gedaan.

Van het lopen over autodaken en het vernielen van trappenhuizen is bij Vestia niets bekend. Dat laatste is volgens haar zelfs al in jaren niet voorgekomen. Dat jongeren drugs dealen is wel bekend, maar ook dat zou al doorgegeven zijn aan de politie.

Overigens zouden jongeren uit De Lier vóór Kerst plannen hebben gemaakt om de liftschacht op te blazen. Vestia kwam daar via de sociale media achter en meldde dat bij de politie.