Zaalkorfbal: Maassluis wint spannende derby

Eerste klasse F

ODO bleef voor de vierde keer in de zaalcompetitie puntloos in een thuiswedstrijd. De Maaslandse ploeg heeft de enige twee punten behaald in de uitwedstrijd tegen HKC. In sporthal De Hofstede kwam gedeeld koploper KCR op bezoek. Korfbal Combinatie Ridderkerk won met 22-18. ODO heeft twee punten, evenveel als mede-hekkensluiter HKC. Tijdens de voorlaatste competitieronde treffen beide ploegen elkaar. Deze wedstrijd kan beslissend zijn welke ploeg gaat degraderen. De nummer zeven speelt een p/d-wedstrijd.

Tweede klasse F

CKC Maassluis heeft de derde van de vier gespeelde streekderby's gewonnen. Tegenstander ONDO won twee van de vijf derby's. In de Westlandhal kreeg het publiek een spannende wedstrijd te zien waarin CKC Maassluis in de slotfase de overwinning pakte. De bezoekers uit Maassluis opende sterk en hadden na 24 minuten een 6-2 voorsprong. ONDO reageerde in de resterende minuten voor de pauze alert en kwam twee minuten voor de pauze op voorsprong: 7-6. CKC Maassluis kwam voor het rustsignaal alsnog langszij: 7-7.

Na het rustsignaal kwam ONDO sterk uit de startblokken en nam het een 10-7 voorsprong. De maximale voorsprong voor de thuisploeg was vier treffers (12-8). Dit was na elf minuten spelen in het tweede bedrijf. Langzaam startte CKC Maassluis de inhaalrace en negen minuten voor tijd kwam het langszij: 14-14. ONDO kwam bij 15-14 voor het laatste op voorsprong. Daarna scoorden de bezoekers drie keer op rij en beslisten hiermee de wedstrijd. CKC Maassluis won uiteindelijk met 17-16 en blijft druk houden op de nummers één en twee van de ranglijst. ONDO moet haar uiterste best doen om Olympia en Dijkvogels van zich af te houden. Het verschil is vier punten in het voordeel van de 's-Gravenzandse ploeg.

Valto heeft op eenvoudige wijze de koppositie verdedigd. In sporthal Vreeloo won de Lierse ploeg met 17-8 van Olympia. Na deze overwinning blijft Valto twee punten voorsprong houden op Merwede. CKC Maassluis volgt als nummer drie op drie punten.

Dijkvogels blijft in de onderste regionen bivakkeren. De Maasdijkse ploeg kon niet verrassen tegen runner-up Merwede. In Sliedrecht verloor Dijkvogels met 17-11. Dijkvogels staat met Olympia gedeeld zesde met vier punten.