Zaalhandbal dames: Quintus kraakt SEW

Virto/Quintus heeft op fraaie wijze tegenstander Westfriesland/SEW verslagen. Zonder coach Alex Curescu, hij was afwezig in verband met een internationale trainerscursus in het buitenland. Zijn taken werden waargenomen door Nicole Grandazzi, coach van het tweede damesteam. In de Van der Voorthal kregen de toeschouwers twee verschillende gezichten te zien van de thuisploeg. Voor de pauze liep Quintus constant achter de feiten aan tegen SEW. Verdedigend had de thuisploeg geen grip op de linkerhoek en keepster Helen van Beurden liet zich vaak verrassen. Aanvallend kon Quintus de bezoekers niet verontrusten. De Noord-Hollandse ploeg ging rusten met een terechte voorsprong van 15-12.

Na de pauze kwam een ontketend Quintus de kleedkamer uit. Aanvallend speelde de ploeg snel en verdedigend was het agressief. Keepster Helen van Beurden herstelde zich knap en wist vele kansen van SEW onschadelijk te maken. De bezoekers werden in deze fase gekraakt en binnen 11 minuten spelen was de achterstand omgebogen in een 16-15 voorsprong. Uiteindelijk scoorde SEW na iets meer dan 11 minuten spelen in de tweede helft haar eerste treffer.

Quintus speelde tegen een aangeslagen bokser die nog net wist aan te haken. In het laatste kwartier brak SEW uiteindelijk dan toch en won Quintus met 26-23. Quintus kan zich morgen officieel plaatsen voor de kampioenspoule, maar doen moet hekkensluiter Fiqas/Aalsmeer winnen van Kwebbel/E&O. Anders kan Quintus zich volgende week plaatsen bij een overwinning op Aalsmeer. Jantine Zwinkels maakte haar rentree na haar zware blessure.

WPK/Westlandia heeft de tweede nederlaag op rij geleden. In sporthal De Pijl waren de reserves van Westfriesland/SEW te sterk voor de Naaldwijkse ploeg. Westlandia keek na de eerste helft tegen een 11-21 achterstand aan. Aanvallend had Westlandia veel moeite om goed af te ronden en dat leverde veel doelpunten op uit break-outs. Na de pauze wist SEW de voorsprong te consolideren en won het de wedstrijd met 27-35. Westlandia heeft nog zicht op het bereiken van de play-offs, maar mag geen "schipbreuk" meer leiden in de resterende acht wedstrijden. Het wordt een lastig karwei, want van de bovenste zes ploegen zijn er nog vijf de tegenstander van Westlandia. Bij de thuisploeg scoorde Esther Breugelmans acht keer. Stefanie van Dalen komt dit seizoen niet meer in actie. De opbouwster is ruim drie maanden zwanger.