Archief

Reukema niet beschikbaar voor gebiedscommissie

Hestia Reukema - Gevers (VVD), voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland, stelt zich niet beschikbaar voor de gebiedscommissie die tijdens de verkiezingen op 19 maart wordt gekozen. Dit heeft ze vrijdag bekend gemaakt.

Volgens Reukema is het nu het goede moment om het stokje over te dragen. "Na bijna 12 jaar Hoekse politiek, waarvan 8 jaar in het deelgemeentebestuur en de laatste 4 jaar als voorzitter, is het goed om nog eens andere uitdagingen aan te gaan."

De deelgemeenten houden op te bestaan. Volgens Reukema is de gebiedscommissie een 'nieuw speelbord met nieuwe spelregels'. "Daar horen naar mijn mening nieuwe spelers bij. Ik heb er goed over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het nu het juiste moment hiervoor is, in de wetenschap dat er binnen de VVD Hoek van Holland zeer betrokken en kundige mensen zijn die hier een nieuwe invulling aan kunnen geven."

Reukema heeft het bestuur van de VVD Hoek van Holland over haar besluit ingelicht. Tijdens de ledenvergadering van de liberalen op 14 januari wordt de definitieve kandidatenlijst voor de verkiezing van de leden voor de gebiedscommissie van Hoek van Holland vastgesteld.