Archief

Groen licht voor duinvoetpad

Het voetpad dat van het parkeerterrein bij Molenslag in Monster naar Ter Heijde moet komen, is een stap dichterbij. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft toestemming verleend aan de gemeente Westland. Eerder zeiden de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland al een bijdrage van 121.000 euro toe.

Het voetpad, 'Lijnbaan' genoemd, moet een einde maken aan de verkeersdrukte door strandbezoekers in Ter Heijde. Delfland stelt een drie meter brede strook in de duinen beschikbaar. Het nieuwe voetpad geeft toegang tot verschillende strandopgangen en de parkeergelegenheid bij strandopgang Molenslag.

Als de drukte door strandbezoekers in Ter Heijde afneemt, geldt hetzelfde voor het nabijgelegen natuurgebied. Daar loopt het huidige voetpad doorheen. Dat wordt afgesloten en teruggegeven aan de natuur.

Afgelopen jaren kreeg de Delflandse kust een tweede strook duinen met vernieuwde strandopgangen en een duinfietspad. Het voetpad is het laatste project van de provincie om het gebied aantrekkelijk te maken.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen