Archief

Dief met nat pak twee keer bekeurd

De man die in de nacht van maandag op dinsdag aan het Van der Helstplein in Maassluis werd aangehouden, was een bekende van de politie. De 34-jarige Vlaardinger had twee olielampen meegenomen uit een tuin aan de Guido Gezellestraat en hield daar een nat pak aan over.

Agenten kwamen de auto van de man rond 2.45 uur tegen aan het einde van de Wipperskade. Zijn vriendin zat op de passagiersstoel en vertelde de dienders, dat haar vriend aan het plassen was. Omdat de naam van de man bij de politie bekend was, besloten de agenten op onderzoek uit te gaan.

Op de Bekkerslaan reed de man op een onverlichte fiets. Opvallend waren de twee voorwerpen die hij bij zich had. Toen de agenten eropaf gingen, vluchtte de Vlaardinger via het park en gooide hij de lampen in een tuin.

Na een korte achtervolging sprong de man in de sloot. Niet veel later werd hij op het Van der Helstplein aangehouden. Hij kreeg twee bekeuringen: voor het fietsen zonder verlichting en voor het zonder toestemming zwemmen in openbaar water. Voor de diefstal moet hij zich later bij de rechter melden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen