Archief

Opruimactie fietsenstalling Verdilaan Naaldwijk

De gemeente Westland is bezig met het opruimen van fietsen bij het busstation aan de Verdilaan in Naaldwijk. De stalling wordt binnenkort opgeknapt en volgens de gemeente staan er op dit moment nog veel fietswrakken. Ruim twintig fietsen die waren voorzien van een oranje waarschuwingskaartje zijn weggehaald. Er volgen er mogelijk nog vijftien.

Westland heeft enige tijd terug borden bij de fietsenstalling opgehangen, met de mededeling dat er op bepaalde plekken geen fietsen mogen staan. Oranje waarschuwingskaartjes die aan de rijwielen worden gehangen, geven eigenaren drie dagen de tijd om de fietsen weg te halen.

De verwijderde rijwielen worden bij de gevonden voorwerpen van de gemeente gevoegd. Deze komen op de website www.verlorenofgevonden.nl te staan. De fietsen worden drie maanden bewaard. Daarna worden ze verkocht aan een fietsenwinkel in Vlaardingen, die ze opknapt en doorverkoopt.

De verwachting is dat niet veel eigenaren zich zullen melden. Van alle fietsen die vorig jaar werden opgeruimd, waren er maar twee eigenaren die zich kwamen melden.