Zaalhandbal heren: zwaarbevochten zege Westlandia

De reserves van Quintus hebben de eerste wedstrijd van 2014 met miniem verschil gewonnen. In de Van der Voorthal schotelden de thuisploeg en opponent Handbal Venlo het publiek een spannende wedstrijd voor. Na het verstrijken van de officiële speeltijd stond een 21-20 overwinning op het scorebord voor Quintus. Beide ploegen hielden elkaar de gehele wedstrijd in evenwicht. De ruststand was 8-8.

Voor Quintus betekende de overwinning de eerste met één doelpunt verschil. Daarnaast was het de vierde thuisoverwinning uit acht wedstrijden. Quintus en de reserves van Fiqas/Aalsmeer delen samen de zevende plaats op de ranglijst. Stephan van Meteren, scoorde de mooiste treffer, en Max de Maat scoorden ieder vijf doelpunten en waren hiermee het productiefst voor de thuisploeg.

WPK/Westlandia heeft de koppositie weten te behouden. De Naaldwijkse ploeg won in sporthal De Pijl moeizaam van HVV'70. Westlandia gaat samen met EHC aan de leiding, maar heeft een beter doelgemiddelde dan de opponent uit Leidschendam.

In de eerste helft ging het duel gelijk op. HVV'70 scoorde de eerste treffer en liet Westlandia pas bij 6-5 voor het eerst op voorsprong komen. De thuisploeg liet zich in het vervolg niet meer verrassen door de nummer zeven van de ranglijst. Westlandia ging met een 12-11 voorsprong de rust in.

Na de pauze had Westlandia lange tijd een marge van twee doelpunten. Deze marge werd uitgebreid naar drie doelpunten verschil na ruim 50 minuten spelen: 24-21. Het verschil werd zelfs vier doelpunten (27-23), maar daarna zakte Westlandia weg. HVV'70 knokte zich terug naar 27-25. Een spannende slotfase brak aan. Bij een 28-26 voorsprong voor Westlandia leek in de laatste minuut de wedstrijd beslist. HVV'70 scoorde met nog 15 seconden te gaan tegen. Met een marge van één doelpunt ging de thuisploeg de laatste 15 seconden in. Een aanvalsfout van de Naaldwijkers leverde HVV'70 nog één aanval op. Het schot werd door de defensie geblokt en de zwaarbevochte 28-27 overwinning was binnen. Sander de Snaijer werd topscorer.