Zaalhandbal dames: VELO wint weer

Veneco/VELO heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een overwinning. In de VELO hal versloeg de Wateringse ploeg AAC 1899 uit Arnhem. De bezoekers opende de competitie met drie overwinningen op rij, maar zakte daarna weg en behaalde uit de overige acht wedstrijden maar twee zeges. VELO won met 21-14, maar het ging niet gemakkelijk voor de thuisploeg. VELO opende met een 2-0 voorsprong, maar na een kwartier spelen stond AAC 1899 voor met 4-2. VELO kwam in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf op stoom en ging met een 12-7 voorsprong de rust in.

In de tweede helft had VELO moeite om af te ronden. AAC 1899 bleef lang in het spoor van de thuisploeg. Het verschil slonk van vijf doelpunten naar drie doelpunten. Met nog ruim tien minuten te spelen was de stand 16-13. Daarna sloeg VEO alsnog toe. Het liep na 56 minuten uit naar een voorsprong van 19-13 en gooide het duel definitief in het slot. VELO won met 21-14 en sluit de eerste seizoenshelft af als ongeslagen koploper. Thari van Aalst scoorde de meeste treffers: 6.