Archief

Sparreboom blijft baas Nieuwjaarsloop

De 38e Nieuwjaarsloop in Hoek van Holland is zondagochtend gewonnen door Erwin Sparreboom. De 42-jarige Hoekenees was voor de tweede maal in successie de snelste deelnemer. Hij voltooide de 10 kilometer in 34.55 en had daarmee ruim anderhalve minuut voorsprong op de nummer 2, Bart Witzier uit Gouda (36.29).

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Anneke Starrenburg uit Honselersdijk, die de tijd van 44.18 voor zich liet afdrukken. De Maaslandse Angeli de Koning werd tweede, in 47.07.

De wedstrijd over 5 kilometer werd, voorde derde maal op rij, gewonnen door Matthijs Riemens uit Vlaardingen. Hij finishte nu in 18.15. Tweede werd 's-Gravenzander Maarten Bakker, die zaterdag ook al tweede was geworden in de nieuwjaarsloop van voetbalclub Lyra.

Bij de vrouwen leek het er halverwege op, dat Inga Michejenko uit Hoek van Holland naar een prolongatie van de zege uit 2013 zou gaan rennen. Zij werd echter in een lange eindsprint afgetroefd door Ilona Lievaart uit Honselersdijk. Voor beide atletes van Olympus '70 werd 19.43 genoteerd.

De jeugdloop over 2 kilometer werd in 9.10 gewonnen door Marlon van Minnen uit Hoek van Holland. Bij de meisjes gingen Sara Dekker uit Naaldwijk en Angela de Vries uit Hoek van Holland nagenoeg gelijk over de eindstreep: 9.19 om 9.20. De jeugdloop over 1 kilometer, voor jongens en meisjes tot en met 10 jaar, werd in 4.02 gewonnen door Ruben van Seventer uit Hoek van Holland. Bij de meisjes ging de zege (in 5.17) naar Lisanne van Seventer.

De Nieuwjaarsloop van Hoek van Holland, georganiseerd door voetbalvereniging HVC '10 en atletiekvereniging Olympus '70 trok dit jaar 345 deelnemers, het hoogste aantal sinds de herinvoering van deze loop in 2010.