Zaalhandbal dames: winst Quintus en Verburch

Virto/Quintus is in de eerste wedstrijd na de verplichte zes weken rust met de schrik vrij gekomen tegen Vlug en Lenig. Pas in de laatste tien minuten wist de Heulse ploeg de lastige opponent van zich af te schudden. In sporthal Glanerbrook in Geleen nam Vlug en Lenig vanaf het beginsignaal het initiatief. Quintus had moeite om in haar ritme te komen. De thuisploeg opende met een 3-1 score en wist de voorsprong licht uit te bouwen naar een marge van drie treffers na 20 minuten spelen: 11-8. Met nog vijf minuten te spelen was de stand 13-11, waarna de Heulse ploeg in de laatste vijf minuten voor de pauze geen enkele tegentreffer meer wist te incasseren en uiteindelijk met een 13-13 tussenstand de rust inging.

Na de pauze opende Quintus sterk en nam het een voorsprong van 13-15, waarna Vlug en Lenig weer langszij kwam. Toch bleef Quintus iedere keer weer een voorsprong nemen en kwam de thuisploeg weer langszij. In de laatste tien minuten wist Quintus de opponent eindelijk van zich af te schudden en kon het een marge opbouwen van drie doelpunten na 52 minuten: 19-22. Met nog drie minuten te spelen was de voorsprong uitgebouwd naar vier doelpunten (20-24) en won het uiteindelijk met 26-21. Quintus blijft derde op de ranglijst en heeft evenveel punten als Schuler Afbouwgroep/DOS, dat net een beter doelsaldo heeft.

WPK/Westlandia heeft de eerste punten van het nieuwe jaar in Panningen moeten laten. In sporthal De Heuf leed de Naaldwijkse ploeg de vijfde uitnederlaag van het seizoen. Vier uitwedstrijden werden in winst omgezet. Eurotech/BEVO leidde halverwege de wedstrijd met 12-9. In de tweede helft kwam Westlandia nog twee keer goed terug, maar kon het de aansluiting niet maken met de opponent ondanks goed keeperswerk van Kim van Vliet. BEVO won de wedstrijd met 29-21. Stefanie van Dalen was het meest trefzeker met zeven doelpunten. Westlandia blijft op de zevende plaats staan en heeft nog alle kans om de nacompetitie te halen.

De reserves van Virto/Quintus hebben de tweede plaats moeten afstaan aan Klink Nijland/Kwiek en staan nu derde. Mocht promovendus United Breda zondagmiddag winnen bij Borhave dan zakt Quintus nog een plaats op de ranglijst. De Heulse ploeg verloor in Noord-Holland van de reserves van Westfriesland/SEW met 31-29. De heenwedstrijd met 27-25 gewonnen door Quintus. Voor Quintus betekende het de zesde nederlaag van het seizoen en de tweede nederlaag op rij.

Verburch heeft het nieuwe jaar ingeluid met een overwinning op MHV'81. In sporthal De Looijerij in Mill speelde de Poeldijkse ploeg een sterke eerste helft en leidde halverwege de wedstrijd met 15-6. In de tweede helft werd het rommelig aan de kant van Verburch, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Verburch won met 28-23 en tekende voor de vijfde uitoverwinning uit zes wedstrijden. Alleen het duel bij Hercules werd verloren. Verburch blijft derde op de ranglijst en heeft zes punten achterstand op koploper Veneco/VELO.