Archief

Ruim 1 miljoen euro voor geluidsmaatregelen

Het gemeentebestuur van Midden-Delfland wil een miljoen euro uittrekken voor extra maatregelen tegen geluidsoverlast van de nieuwe ontsluitingsweg van Den Hoorn. De wettelijk verplichte geluidsschermen alleen, die aan de kant van het sportpark komen, vonden de omwonenden bij lange na niet genoeg.

De weg wordt een directe verbinding tussen de A4 en het Reinier de Graaf-ziekenhuis. Tot nu toe werd hij altijd Hooipolderweg genoemd. Omdat de weg in het verlengde van de bestaande Zuidhoornseweg ligt, is nu die naam aangenomen.

Op het bestaande deel van de Zuidhoornseweg komen aan beide zijden geluidsschermen. Het ene is twee meter hoog, het andere drie meter. Beide worden ruim 40 meter lang. De extra maatregelen betreffen de aanleg van 'stil' asfalt en geluidswerende aanpassingen van de gevels.

Er wordt nog gesproken over een 'knip' op de Rijksstraatweg, om de drukte door de nieuwe weg te beperken. Het gemeentebestuur stelt voor om deze tussen het perceel van menner Chardon en de Ommedijk aan te leggen.