Archief

Laatste nieuwjaarstoespraak Karssen

Burgemeester Karssen heeft donderdagavond zijn laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Maassluis gehouden. Hij kondigde aan begin dit jaar officieel zijn ontslag bij de Koning in te dienen, omdat hij op 14 oktober 70 jaar hoopt te worden. Karssen is dan de eerste burgemeester die te maken krijgt met de nieuwe leeftijdsgrens. Hij is dan ruim tien jaar burgemeester van Maassluis geweest.

De bijeenkomst werd in Theater Koningshof gehouden, omdat het de start van het jubileumjaar is. Karssen sloot niet uit dat de locatie een nieuwe traditie wordt. Tijdens de bijeenkomst werd de jubileumvlag onthuld die overal in de stad te zien zal zijn.

Traditiegetrouw werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de Chapeau uitgereikt. Dat is een compliment voor personen die de naam van Maassluis positief in het nieuws hebben gebracht. De tiende Chapeau ging naar William de Block van Albert Hein de Block Maassluis. De ondernemer was deelnemer aan de Klimaatestafette, kreeg het supermarktkeurmerk 'verantwoord winkelen' en zette zich al vroeg in voor een Milieustraat.

Categorieen:
Maassluis Algemeen