Archief

Jubileumwebsite Westland in de lucht

Inwoners van Westland kunnen via de donderdag gelanceerde website www.westland10jaar.nl hun idee voor het jubileumfeest van hun gemeente indienen. Het feest wordt gevierd van 19 tot en met 22 juni met muziek-, cultuur- en sportevenementen. Bij FloraHolland komt een festivalterrein.

Onder de noemer 'Het beste idee van Westland' wordt inwoners gevraagd het bestaande programma aan te vullen. Een jury zal alle ideeën beoordelen en een top tien samenstellen. Het is dan aan de inwoners op te stemmen op hun favoriete idee. Het beste idee wordt uitgevoerd.

Donderdag 19 juni wordt afgetrapt met een zakelijk evenement. De vrijdag staat in het teken van een festival voor de amateurkunst. Zaterdag is een familiedag met sport en spel en een 'Westlandse cross'. 's Avonds is er een groot feest. Zondag komt Nederland Muziekland naar Westland.

Het jubileumfeest kost de gemeente 100.000 euro. Of het feestweekend zoals het nu gepland staat kan plaatsvinden, hangt af van voldoende sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Westland zoekt ook nog inwoners die zitting willen nemen in een burgerpanel, dat de uiteindelijke programmering beoordeelt.

Categorieen:
Westland Algemeen