Archief

Van der Tak wil 'breed beraad' na verkiezingen

Burgemeester Van der Tak wil na de verkiezingen met de Westlandse raadsfracties, het bedrijfsleven en alle maatschappelijke sectoren om de tafel gaan zitten. "Om op één dag met alle partijen samen een stip op de horizon te zetten en het beleid van Westland voor de komende jaren hierop af te stemmen", aldus de burgemeester donderdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de gemeentelijke receptie in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Van der Tak noemde als de kracht van het Westland, zowel economisch als sociaal: naar elkaar omzien, elkaar weten te vinden en elkaar willen verbinden. "Die gedachte zou ik praktisch willen vertalen", motiveerde Van der Tak het door hem gewenste brede beraad.

Hij maakt zich overigens zorgen over het beeld van de Westlandse politiek dat buiten de muren van de raadzaal heerst. "Ik hoor nog wel eens: er wordt veel te veel op de man gespeeld. Het lijkt wel een rechtszaal."

De burgemeester blikte ook terug op de bijna afgelopen raadsperiode. "Een - soms te - bewogen periode", stelde Van de Tak, "met tussendoor een nieuwe coalitiesamenstelling van GBW, CDA en Progressief Westland, als betrouwbare nieuwe partner."

Over de weken tot 19 maart zei hij: "Ik hoop van harte dat in de komende verkiezingsperiode het spel om de bal overheerst. (). Graag pittige debatten, het mag op het scherpst van de snede, maar houd wel respect voor elkaar."