Archief

Kees Mostert eerste ereburger Westland

Na tien jaar gemeente Westland is donderdag Kees Mostert als eerste ereburger benoemd. Burgemeester Van der Tak speldde hem in de Oude Kerk in Naaldwijk de versierselen behorend bij de erepenning in goud op. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst voor ereburgers van de voormalige gemeenten in Westland.

Mostert zette zich in voor de glastuinbouw. Hij bekleedde bestuursfuncties bij Bloemenveiling Westland, Bloemenveiling Holland en FloraHolland. Daarnaast was hij actief voor diverse maatschappelijke organisaties, zoals omroep WOS, De Westlands Druif en Hospice Westland. Het publiek kent Mostert als hoofdrolspeler in de musical De Kromme Jongens en als voorzitter van het Varend Corso.

De gemeente Westland vindt, dat Mostert hiermee ruimschoots voldoet aan de criteria voor de erepenning in goud. Die houden in, dat een persoon zich ten minste gedurende twintig jaar buitengewoon verdienstelijk maakt voor de gemeente, op zowel maatschappelijk, cultureel, sportief als economisch gebied.

Westland kent al een WestlandStek en een erepening in zilver. Deze zijn al regelmatig uitgereikt. De tiende verjaardag van de gemeente werd als een uitgelezen moment gezien om de eerste ereburger van Westland te benoemen.