Archief

Karssen: jaarwisseling is goed verlopen

De jaarwisseling in Maassluis is goed verlopen. Er is geen sprake geweest van ernstige overlast of van grote vernielingen. Dat berichtte op nieuwjaarsochtend burgemeester Karssen aan de gemeenteraad.

Met betrekking tot overlast door vuurwerk spreekt Karssen van vijf incidenten waarbij sprake was vernielingen van brievenbussen, straatmeubilair of woningen.

Verder is de brandweer tientallen malen uitgerukt voor kleine brandjes, maar hebben de spuitgasten slechts in vier situaties echt moeten ingrijpen; geen ernstige schades.

In de horecagelegenheden heerste volgens hem een relaxte sfeer. Er zijn geen meldingen van overlast of dergelijke binnengekomen. Het gemeentelijk beleid om alle scholen goed te verlichten en te laten bewaken, is heel doeltreffend voor de veiligheid is gebleken, zo constateert hij.

Al met al kijkt Karssen met tevredenheid terug op het verloop van de jaarwisseling. "Vandaag zullen onze medewerkers de vernielingen zo nodig repareren en de grootste rommel opruimen. Waar mogelijk zullen wij de schades zeker verhalen", aldus de burgemeester.

Categorieen:
Maassluis Algemeen