Archief

Eén afdeling Rode Kruis voor gemeente Westland

Er is met ingang van het nieuwe jaar één nieuwe afdeling van het Rode Kruis geformeerd voor de gemeente Westland. Dit is het resultaat van de fusie van de afdelingen 'De Lier' en 'Westland-West' en van de toetreding tot deze combinatie van de kernen Wateringen en Kwintsheul, die tot dusver samen met Delft een afdeling vormden.

Als reden voor deze fusie wordt gegeven, dat het goed is om per gemeente één Rode Kruis-afdeling te hebben. "Dit geeft duidelijkheid in het overleg met de burgerlijke gemeente", aldus de toelichting. Als ander belangrijk argument wordt genoemd, dat de afdelingen Westland-West en De Lier al nauw met elkaar samenwerken.

Samenhangend met de invoering van de Veiligheidsregio Haaglanden is er overkoepelend aan de afdelingen een district Haaglanden geformeerd, eveneens per 1 januari dit jaar.

Voor wie vrijwilliger wil worden bij de afdeling Westland van het Rode Kruis, zijn er diverse mogelijkheden. Men kan vrijwilliger worden bij de eerste hulp voor evenementen, helpen in de sociale hulpverlening of bijvoorbeeld collecte lopen tijdens de jaarlijkse collecteweek.

Alle informatie is te vinden op www.rodekruisww.nl, binnenkort www.rodekruiswestland.nl.