Archief

Zeilpartner Van Veen nu ook Nederlandse

Voor de Westlandse zeilster Anneloes van Veen is een belangrijke stap genomen om deelname aan de Olympische Spelen in Rio in 2016 af te kunnen dwingen. Haar 22-jarige zeilpartner in de 470-klasse, Afrodite Kyranakou, heeft dinsdag een Nederlands paspoort gekregen. Kyranakou is geboren in Griekenland en had tot voor kort alleen de Griekse nationaliteit.

Kyranakou zeilt alweer een jaar met Anneloes van Veen, de jeugd Europees kampioen van 2011. Met het afronden van het naturalisatietraject heeft het duo de eerste doelstelling bereikt. De volgende doelstelling is Nederland als land plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. Dat kan alleen als 100% Nederlands team. De eerste gelegenheid hiervoor is de ISAF Wereldkampioenschappen in Santander in september 2014.

Van Veen is blij: "Wij zeilen al tegen elkaar sinds mijn twaalfde en we kenden elkaar al langer. Het was liefde op het tweede gezicht. We vullen elkaar aan. Ik ben anders. Ik ben net zo gepassioneerd over het winnen van goud in Rio, maar Afro is echt een tijger in de boot."

Categorieen:
Westland Algemeen