Zaalhandbal dames: winst voor regioteams

WPK/Westlandia heeft het jaar 2013 afgesloten met een overwinning op GoConnectIt/Fortissimo. De Naaldwijkse ploeg staat gedeeld vijfde met Borhave, Bentelo en United Breda, dat morgenmiddag nog in actie komt. Alle vijf ploegen hebben nu 18 punten uit 16 wedstrijden. Eén van deze ploegen zal afvallen in de race om de nacompetitie. In sporthal De Pijl leidde Westlandia na een gelijk opgaande eerste helft met 15-14. In het tweede bedrijf kon de thuisploeg pas in de laatste acht minuten het verschil maken en won met 34-28.

Voor de Naaldwijkse ploeg was het de derde keer dit seizoen dat het 30 of meer doelpunten wist te scoren. Tegen Nieuw Heeten waren het 37 treffers en tegen de reserves van Quintus waren het 30 doelpunten. De tegenstanders bleven tot nu toe onder de 30 doelpunten. Patty Kouwenhoven was goed voor zes treffers. Haar collega Francis van den Burg scoorde tien keer. Het was haar eerste wedstrijd na langdurig blessureleed.

Tweede divisie B

Verburch heeft de laatste thuiswedstrijd van het jaar in winst omgezet. In de Jan van der Valk sporthal wist de Poeldijkse ploeg voor de tweede keer dit seizoen en op rij meer dan 30 treffers te scoren. Net als vorige week tegen Wings kwam Verburch in het duel tegen Hendriks Graszoden/Leudal aan het aantal van 33 treffers. De thuisploeg liet collectief een zeer goede indruk achter en leidde halverwege de wedstrijd met 16-9. De Limburgse bezoekers gingen uiteindelijk met een 33-23 nederlaag op zak naar huis terug. Bij Verburch speelde Judith van Zeijl een prima wedstrijd. Verburch staat op een gedeelde derde plaats. De ploeg heeft evenveel punten als Iason en Foreholte, echter Iason speelt morgen nog tegen VELO. De achterstand op koploper VELO bedraagt zes punten.